Menü Bezárás

Őszi táncaink 2017

Igen sok programmal indul óvodásaink számára az ősz – lassan hozzá fogunk szokni. Nem könnyű feladat ezt az óvodában a beszoktatás időszakában megoldani, de alapos előkészítéssel – amit már a tavalyi tanévben kezdtünk el – természetesen ezt a dolgot is sikerült megoldanunk.

4 csoport gyermekeivel készültünk és próbáltunk már az első napoktól, hogy a Város Napok rendezésében megszervezett Szüreti programon a tájháznál bemutassuk táncainkat. Gyönyörűen feldíszített tájházunkba már délelőtt érkeztek kicsik és nagyok, hogy megismerjék és kipróbálják a borkészítés körüli tennivalókat. Nem csak daráltunk és préseltünk, hanem ügyes kis kezekkel őszi hangulatot idéző lakásdíszeket készíthettünk. A menet indulása előtt a Sváb Dalkör éneklése után gyermekeink is birtokukba vették az udvart és roptuk a táncot. Köszönjük a szervezőknek a finom ebédet és a sok kedvességet!

Szerencsére gyönyörű napsütéses időben indulhattunk el feldíszített kocsikkal a város utcáin, ahol kedves vendéglátók kínáltak minket pogácsával, süteménnyel és innivalóval. A Baktay téren pedig estig nyúlóan folytatódott a mulatság.

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola testületétől idén is meghívást kaptunk a Kinder – Oktoberfest programjukra. Ide már csak két csoport gyermekeit vittük, mert az időnkénti magas létszámnál már nehezen volt mozgatható a tánccsoport. A csoportok életkor szerinti megoszlása szerint ez idén a 10-es csoport gyermekeire nézve volt nagy feladat, hiszen szinte mindenkinek ott kellett lennie! Külön köszönetet érdemelnek a szülők, akik vállalták, hogy gyermekeiket eljuttatják a fellépésre!

Izgatottan készültünk a kijelölt tanteremben – ami persze jó alkalmat adott arra is, hogy az iskolával ismerkedhessünk. 15 kisgyermekkel léptünk fel, akik mosolyogva, csengő hangon énekelték a táncainkat kísérő német dalokat. A fényképezőgépek kattogása közben jókedvünkkel sikerült vidámságot csalni volt óvodásaink arcára is. Gyermekeink a vendéglátás után még érdeklődve nézték meg a nagyobbak táncait, bejárták az iskola apró zugait – hiszen néhányan jövőre itt kezdik majd az 1. osztályt.

Külön köszönöm Rötzer Anikó és Gál Edina kolléganőim támogató munkáját! Köszönöm a szülők aktivitását és segítőkészségét!

Köszönöm gyermekeim mosolygós, biztató tekintetét!

Somkuti Edit
Dunaharaszti Mese Óvoda Német Nemzetiségi Nevelési Egységének német nemzetiségi óvodapedagógusa