Menü Bezárás

Német Nemzetiségi Délután Vecsésen

A Mese Óvoda Edelweiss tánccsoportjával a német nemzetiségi hagyományainkat ápolva ismét egy szép délutánt tölthettünk el a Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda szervezésében megrendezett Német Nemzetiségi Délutánon.

32 kisgyermekkel és sok szülővel indultunk útnak a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával megkapott autóbusszal Vecsés felé. A gyerekek izgatottan, kíváncsian várták ezen a szép napsütéses áprilisi délutánon az előttünk álló eseményeket. Vecsésen a nemzetiségi iskola adott helyet a rendezvénynek. Elfoglaltuk a számunkra kijelölt tantermet, ahol valóságos „Terülj, terülj asztalkám!” fogadott minket. A szervezők mindenre gondoltak: várakozás közben játszhattunk, rajzolhattunk és olyan bőséges étel-ital választékkal kedveskedtek mindenkinek, hogy el sem tudtunk mindent fogyasztani.

Ötödik tánccsoportként léphettünk színpadra, ahol a gyerekeink kitettek magukért! Öröm volt látni a mosolygós arcokat, s olyan gyönyörű kört sikerült megformáznunk a táncok során, ami próbák alkalmával ritkán sikerült! A színpadról levonulva pedig elismerő hangok vettek körül minket: „Gyönyörűen énekeltetek! A gyereke hangja teljesen betöltötte a teret!…”

Néhányan ott tudtunk maradni egészen a program végéig, hogy átvegyük a gyerekeinknek, az őket elkísérő óvodavezetőknek és a felkészítő pedagógusoknak szánt ajándékokat, majd elénekeljük a magyarországi németek himnuszát a rendezvény lezárásaként.

Köszönjük, hogy ott lehettünk! Köszönöm kollégáimnak( Kettererné Bauer Mónika, Gál Edina, Rötzer Anikó, Wágner Brigitta) a felkészítésben nyújtott segítséget! köszönjük a szülőknek a segítséget, a támogatást!

Somkuti Edit
Dunaharaszti Mese Óvoda Német Nemzetiségi Nevelési Egységének német nemzetiségi óvodapedagógusa