Menü Bezárás

Szüreti felvonulás – Város Napok

Gyermekeinkkel nem apró feladatra vállalkoztunk, amikor elfogadtuk a Német Nemzetiségi Önkormányzat felkérését, hogy a szüreti napok alkalmából táncoljunk Edelweiß tánccsoportunkkal.

Az óvodai beszoktatás első napjaiban már próbáltunk a fellépésre, s nagyon örültünk annak, hogy néhány táncos lábú új kiscsoportosunk is jelezte részvételi szándékát ezen a szép őszi eseményen. Készültünk, táncoltunk, kiosztottuk a pörgős ruhákat, aztán nagyon izgultunk, hogy az időjárásjelentés most végre valóban tévedjen, mert a kitűzött napra csupa esőt, felhőt igértek nekünk. Sajnos igazuk lett, de sokan dacolva a kellemetlen idővel mégis eljöttek városunk gyögyörű tájházához a Zöldfa utcába, ahol a lovaskocsisok már várták az érdeklődőket. Sikerült szinte mindenkit kocsira ültetni, s ekkor nyakunkba szakadt az eső…majd elindultunk a kitűzött útvonalon. Sajnos a Mese Óvodánál tervezett táncot csak a Baktay téren mertük bemutatni, ahová énekszóval, vidáman, napsütésben érkezhettünk 3 óra után.

A színpadról zene szólt, gyermekeink pedig ezen felbátorodva önfeledt táncba és játékba kezdtek a színpad előtti szabad téren. A Haraszti Hírek szeptemberi számának címlapját is ennek az önfeledt táncos játéknak a képe díszíti. Kicsit nehezen tudták ugyan kivárni, hogy végre mi is a színpadra léphessünk és bemutassuk körjátékainkat, de az élmény mindenkiben felejthetetlen marad! Aki ott volt velünk és jól érezte magát, azt kárpótolta a kezdeti rossz időért a gyerekek büszke tánca, a rendezvényen részt vevő árusok portékája, a finom ételek, italok változatossága.

Köszönjük, hogy eljöttek, részt vettek és belekóstoltak Dunaharaszti sváb hagyományaiba, amit közös erővel életben tudunk tartani.

Somkuti Edit
A Mese Óvoda Német Nemzetiségi Nevelési Egységének óvodapedagógusa