Menü Bezárás

Oktoberfest

Örömmel fogadtuk el a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola felkérését, hogy első alkalommal nyitótáncot mutassunk be óvodásainkkal a hosszú évek óta megrendezett Oktoberfest programjukon.

Izgatottan gondoltuk végig, milyen táncokkal, játékokkal szerezhetnénk örömet nemcsak magunknak, hanem a bennünket szemlélő közönségnek is. Gyermekeinkkel elővettük kedvenc körjátékainkat, s bár szűkös volt a felkészülési idő, mi szorgalmasan készültünk óvodánk Edelweiss tánccsoportjának tagjaival.

Elérkezett a nap és a szülők igyekeztek minél több a tánchoz kedvet érző gyermekünket eljuttatni az iskolába. Elkészültek a hajfonatok, csillapítottuk éhségünket és szomjunkat a vendéglátóinknak köszönhetően és hamarosan a táncparkettre szólítottak minket. Jó érzés volt, hogy a mosolygós apróságok bátran, vidáman megmutathatták mennyi szép német éneket, játékot tanultak már meg a Mese Óvodában! Felszabadultan, érthetően énekelték a dalokat, örömmel vállaltak a játékban szerepet, mert a lelkesítő taps és az imitt-amott meghallott: „.. de édesek!” megjegyzések buzdítóak voltak számunkra!

Köszönjük a felkérést, köszönjük a lehetőséget, s reméljük sikerül évről-évre majd visszatérnünk ezen a napon az iskolába!

Somkuti Edit
Dunaharaszti Mese Óvoda Német Nemzetiségi Nevelési Egységének német nemzetiségi óvodapedagógusa