Menü Bezárás

XXVII. Hallenfußballturnier in Harast

2019 Január utolsó hétvégéjén ismét Dunaharaszti adhatott otthont a Magyarországi Német Fiatalok Közössége (MNFK) ifjúsági futballtornájának a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. A helyszín, ahogy 2016-ban, most is a Dunaharaszti Körösi Csoma Sándor Általános Iskola volt. A futballtornára kitöltött nevezési lap ellenében vártuk a csapatok jelentkezését. A végső csapatok létszáma alapján pedig most először „kalapból húzással” alakultak ki a csoportok beosztásai. Ebben az évben 14 fiú, többek között Szendehely, Újhartyán, Mecseknádasd, Bóly, Véménd, Ófalu, Somberek, Nemesnádudvar, Pilisvörösvár, Szigetszentmárton, Szár települések és 4 lány csapat nevezését fogadtuk., közel 200 fő létszámban. A péntek esti regisztráció után, 19:00-kor az előre elkészített menetrend alapján megkezdődtek a focimeccsek.

A mérkőzések közben, 10 óra körül Molnár Márk VB győztes Freestyle focista rövid bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők, majd az iskola kis tornatermében DISCO kezdődött. A hajnalig tartó bulizás után, szombaton reggel a fáradt ébredést követően folytatódtak a mérkőzések, és a sorsolás alapján folyamatosan mérték össze a fiatalok a focitudásukat. A csoportmeccsek lejátszása után, kora délután kihirdetésre kerültek a negyeddöntőbe tovább jutó csapatok, így az is, hogy hazai csapatunk is továbbjutott, csoport elsőként. A negyeddöntő számunkra kifejezetten éles küzdelmet hozott Pilisvörösvár csapata ellen, a rendes játékidő 1-1-es döntetlen eredménye után hetes rúgásokkal szereztük meg a továbbjutást. Az elődöntő során sajnos 1-0-ás eredménnyel alul maradtunk Bóly ellen, így Somberek csapatával kellett pályára lépnünk a harmadik helyért. Utolsó mérkőzésünket győzelemmel abszolváltuk, így Dunaharaszti fiú csapata megszerezte a bronzérmet. Menet közben kialakult a lány bajnokság sorrendje is, Haraszti lánycsapatunk szintén 3. helyezést ért el a kupán.

Szívből gratulálunk mindkét csapatnak az elért eredményért! Hatalmas összetartásról és küzdelemről tettek tanúbizonyságot a hazaiak! Szombat este 19 órakor a mérkőzések befejeződtek, kialakult a végleges sorrend, a résztvevők pedig elkezdtek készülődni az esti bálra. A József Attila Művelődési házban az est folyamán a jó hangulatról a Takser Spatzen zenekar gondoskodott. Köszönjük ezúton is a közreműködésüket! A hivatalos eredményhirdetés, és a különdíjas játékosok kupáinak átadása után hajnalig tartó mulatság zárta a hétvégét. Fontos megemlíteni a gólkirályi címet, melyet idén a haraszti fiúcsapatból, Várfali László nyert meg. Gratulálunk neki! Vasárnap a délelőtti órákban a csapatok bár fáradtan, de a visszajelzések alapján annál nagyobb élményekkel tértek haza.

Ezúton szeretnénk megköszönni vendégeinknek a részvételt, a támogatóknak és a segítőknek a kitartó segítséget a rendezvény lebonyolításában! Köszönet a mezeinkért a Mannheim Squash Clubnak, a Wolf Vasudvarnak, a Snapszer Sörözőnek, a Sziszkó és Fati vegyesboltnak, a Tomasso Cukrászdának, a Power Beltnek, a Fagusz Faipari KFT-nek valamint a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat anyagi támogatásáért! Végül, de nem utolsó sorban pedig nagy köszönet az általános iskola vezetőségének az együttműködésért, a Kisduna és a Le Rose panziónak az elszállásolásért, a Liget Falatozónak pedig az étkeztetésért! Reméljük a hétvége folyamán a résztvevők is sok élménnyel gazdagodtak és jól érezték magukat! Egy év múlva újra találkozunk egy másik helyszínen, illetve még idén december 29.-én a GJU Vorsilvesteren!

Kós Tamás
Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja